Praktijkervaringen

Menzen voor Mensen

Ergotherapiepraktijk

Praktijkvoorbeelden

Ervaringen van clienten met Karin Menzen

 

Beste Karin

 

 

Bij deze Hartelijk dank , wat jij voor ons hebt gedaan en doet. Via de Revelidatie arts ben ik met jou in contact gekomen.En bij ons eerste gesprek voelde het direct goed aan, je was eerder een bekende dan een vreemde. En luisterde dan ook heelgoed,wat de knelpunten waren. Ik zou je dan ook bij iedereen aanbevelen die een ergotherapeut nodig heeft. Van mij krijg je als cijfer een dikke tien, want je hebt hem verdiend.

 

Hartelijke Groeten Jan en Ria

 

 

 

Ik kwam in contact met ergotherapie omdat ik een ergotherapeutisch rapport nodig had voor de aanvraag van een hulphond. Door mijn ziekte van Meniere val ik veel en hoopte ik op wat meer vrijheid door deze hulphond. Meer dan een gesprek verwachtte ik niet. Tijdens het gesprek werd ik meteen op mijn gemak gesteld doordat zij alles normaal vond. Het begrip voor mijn vallen en mijn gewiebel stelde mij gerust. Waar ik echter niet op had gerekend is dat zij mij erop wees dat er veel meer mogelijkheden in hulpmiddelen waren. Samen zijn we door huis gelopen en vertelde ik waar ik moeite had met overeind blijven en waar ik veel viel. Alsof ze een hoge hoed in haar tas had meegenomen, toverde ze de ene na de andere oplossing te voorschijn. Oplossingen waar ik nooit aan had gedacht! Een paar handgrepen door het hele huis, vooral bij de trap, en ik had al meer steun. Stofzuigen deed ik zittend op de grond. De beweging die ik tijdens het stofzuigen moet maken lieten mij immers anders vallen. En ach, zittend op de grond kan ook. Maar ideaal is het niet. Veelal stootte ik mij dan aan meubels. En hup, ze toverde een trippelstoel uit haar hoge hoed. Zo kon ik zittend en al "trippelend" mijn huis stofzuigen. Een douchestoel en een taxipas toverde ze er zo achteraan. Zaken waar ik nooit aan had gedacht. Ik had mij erbij neergelegd dat ik nu eenmaal veel viel. Dat ik mij gewoon zoveel mogelijk moest aanpassen. Ik wist immers niet van alle mogelijkheden! Maar dankzij ergotherapie weet ik nu dat veel problemen opgelost kunnen worden. Doordat ze met mij door huis liep, dacht ze met mij mee. Samen keken we hoe het dagelijkse leven een stuk aangenamer gemaakt kon worden. Waar ik problemen had, vond zij oplossingen. Sinds kort ben ik dan in bezit van een trippelstoel. Het is helemaal mijn maatje geworden! Wat een heerlijk gevoel. Wat een VRIJ gevoel. Ik kan het ZELF allemaal doen. Zonder problemen. Ja, ik heb een beperking. Maar ergotherapie nam een heleboel beperkingen weg! Bedankt!

 

Groetjes, Renate

 

Ervaringen van medewerkers instelling

 

Beste Karin,

 

Heel erg bedankt voor je betrokkenheid bij twee van onze cliënten die bij jou in behandeling zijn. Voor ons is het fijn dat er iemand vanuit zijn eigen vakgebied kijkt, maar meedenkt met de situatie hoe die in deze setting is. Onze cliënten hebben vanwege hun verstandelijke beperking een extra handicap met het aanleren van vaardigheden en het begrijpen van situaties. Daarnaast hebben onze cliënten vaak moeite met het wennen aan nieuwe mensen die hun wat komen vertellen. Jij bent daar op een professionele manier mee omgegaan door ze serieus te nemen, ze in hun waarde te laten, maar er ook niet té zakelijk mee om te gaan. Hierdoor kregen zij het vertrouwen in jou en heb je in relatief korte tijd veel kunnen bereiken. Het dagelijks leven van deze cliënten is een stuk aangenamer geworden door soms simpele, maar doeltreffende oplossingen. Verder willen we je graag laten weten dat het heel prettig is dat je zo snel en accuraat reageert op vragen. De communicatie is dan ook altijd prima verlopen.

 

Hartelijke groeten,

Twee Persoonlijk Begeleiders van De Leite

(onderdeel van Promens Care, zorg en dienstverlening aan gehandicapten)

 

Ervaring van gemeente

 

Finsterwolde, 15 maart 2008

 

Karin Menzen heeft in de gemeente Scheemda via Tempo Team gewerkt als Wmo consulente. In deze periode hebben we ruim kunnen profiteren van haar kennis, kunde en ervaring op het gebied van ergotherapie. Omdat deze kennis onvoldoende voor handen was bij de Wmo consulenten is Karin met name ingezet om deze kennis over te dragen aan deze consulenten. In deze missie is zij ruim geslaagd.

 

Ik heb Karin leren kennen als consciëntieus, collegiaal, overtuigend, open, communicatief erg vaardig en wat vooral ook niet mag worden vergeten, Karin heeft een goed gevoel voor humor. Voorts is Karin een doorzetter.

 

Ik ben overtuigd van de kwaliteiten van Karin en weet, dat zij elke opdracht tot een goed einde zal brengen.

 

drs. P.D. Nap, senior beleidsmedewerker welzijn en waarnemend afdelingshoofd maatschappelijke zaken, gemeente Scheemda.

 

Karin Menzen

Boslaan 100

7823 TS EMMEN

Telefoon: 06- 153 93 436

Fax: 0591 - 62 03 66

info@menzenvoormensen.nl